Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 10 leukste campings van Kroatië

Dit zijn de 10 leukste campings van Kroatië

Kroatië staat bekend om zijn prachtige campings, aantrekkelijk gelegen en goed uitgerust. Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van de geur van de echte natuur bij het ontwaken onder de dennen en uit te kijken over de glinsterende Middellandse Zee. Campings in Kroatie zijn nu veel meer dan alleen een mooie plek om een tent te plaatsen. De mogelijkheden om te kamperen zijn dan ook oneindig. Er zijn stacaravans, chalets, bungalows en "glamping". Glamping combineert de glamour van een hotel - luxevoorzieningen, prachtige inrichting, moderne gemakken - met de rust en kalmte van het leven in de buurt van de natuur.

Of het nu gaat om glamping in een tent of een stacaravan, Kroatië is een geweldige omgeving voor kinderen. Je vindt in veel gevallen dan ook ruime ontspanningsmogelijkheden op de meeste campings voor de kleinsten zoals speeltuinen, zwembaden en een scala aan activiteiten. Onze top 10 campings in Kroatië delen we in ieder geval graag met je.

Istria Camping

Deze gloednieuwe camping op 10 km van de regio Pula in de stad Medelin is in feite geen camping maar een bijzonder mooie glamping site. Het is zo dicht bij de zee gesitueerd dat je praktisch vanuit je tent je tenen in het water kunt steken. Alle voorzieningen - flatscreen-tv, luxe toiletartikelen, inloopdouche, gratis WiFi - zijn aanwezig. Het eigen spa- en wellness-centrum biedt massages, sauna's en andere feel-good-activiteiten. Het restaurant is uitstekend en er is een speeltuin voor de kinderen.

Bekijk alle campings op Istrië

Glamping Lavanda

Glamping Lavanda maakt deel uit van de kustplaats Fazana en biedt luxueus ingerichte, van airconditioning voorziene tenten in de buurt van het strand. Glampers zullen genieten van de rustieke inrichting, een volledig uitgeruste keuken, gratis WiFi en een terras. Het resort beschikt over buitenzwembaden, een overvloed aan eetgelegenheden, activiteiten voor kinderen en een eigen spa in een groene mediterrane omgeving. Voor de kust ligt het Brijuni Islands National Park, een uniek natuurgebied wat zich bij uitstek leent voor lange en korte wandeltochten.

Camping Park Umag 

Je hebt campings en Park Umag. Dit luxe viersterren-campingresort is het grootste in heel Istrië. Toch bieden de stacaravans een hoge mate van comfort en privacy. Elke kamer heeft een volledig uitgeruste keuken, airconditioning, gratis WiFi en satelliet-tv. Er zijn tal van restaurants en bars aanwezig en het barst van de sportactiviteiten zoals tennissen, minigolf, fietsen, duiken en fitness.

Liever op zoek naar een meer traditionele camping? In Umag bevindt zich ook Camping In Finida, een kleinere camping met een viersterrenstatus.

Camping Laterna

De gigantische Camping Lanterna is een stad op zich met een breed scala aan accommodaties, van stacaravans tot glamping mogelijkheden. Dit resort ligt op slechts een steenworp afstand van het strand en heeft zojuist een gigantisch waterpark met vier zwembaden, waterglijbanen en een piratenschip erbij gebouwd. Kinderen zullen er dol op zijn!

Rovinj Bell Tents

Bell Tents Rovinj is voor kampeerders die op zoek zijn naar de betere camping locaties. De rustieke tenten zijn uitgerust met een minibar, beddengoed en een waterkoker, maar het beste van alles is de ruime patio, ideaal om te ontspannen met een cocktail. Voor de vakantieganger die meer comfort op prijs stelt zijn er diverse stacaravans te huur.

Ook in de buurt van Rovinj in het rustige Bale, bevindt zich een andere camping: Mobile Homes Mon Perin. Hier vind je comfortabele stacaravans in alle soorten en maten, waarvan vele met terras en uitzicht op zee. 

Camping Poljana

De prachtige locatie aan een rustige baai met een kiezelstrand maakt deel uit van de aantrekkingskracht van deze camping. Het water is zo aantrekkelijk dat het een favoriet is geworden bij de plaatselijke dolfijnenpopulatie; een dolfijnenreservaat ligt voor de kust. Met plaats voor maximaal 1500 gasten op een totale oppervlakte van 37 hectare, is dit zeker geen mini-camping. Het grootste deel van de camping wordt overschaduwd door hoge dennen die zorgen voor een aangename hoeveelheid privacy. Het is een geweldige plek om te duiken en andere watersporten te beoefenen. Blijf je liever droog, maar ben je wel sportief aangelegd, leef je dan uit met tennis of huur een fiets voor een aangename fietstocht door de omgeving. Je hoeft niet met een tent of camper te komen; je kunt een stacaravan of bungalow huren. 

Camping Cikat Losinj

Net buiten Mali Losinj, op het eiland Losinj, ligt de prachtige Cikat-baai, een favoriete locatie onder windsurfers. De stranden en het water worden goed onderhouden. Genesteld onder de pijnbomen van het Cikat-bos ligt Camping Cikat en de rustieke maar comfortabele safaritenten bieden alle gelegenheid voor een unieke vakantie. Elke accommodatie heeft een eigen keuken en een terras met sanitaire voorzieningen in de buurt.

kroatie split

Kamp Kavocine

Het rustgevende Cres is een geweldige plek om even helemaal weg te zijn en hier kun je helemaal tot rust komen. Verspreid over een gebied van 57 hectare biedt de camping plaats aan 2900 bezoekers. Er worden talloze dagactiviteiten georganiseerd zoals duiken, paragliding, beach volley, zwemmen en excursies naar de bezienswaardigheden van Cres Island. In de avonduren kun je de befaamde cocktailbars bezoeken, naar livemuziek luisteren, grill- en strandfeesten bijwonen of gewoon genieten van je vakantie.

Adriatiq Autocamp

Het Adriatiq Autocamp is verspreid over 30 hectare en biedt plaats aan 1600 personen. Het heeft een 1,5 km lang kiezelstrand met ondiep water voor kinderen en rotsachtige baaien om privé te zonnebaden. Zeil- en tennisfaciliteiten liggen op 2 km afstand en je kunt een scooter of boot huren om dit deel van Midden-Dalmatië te verkennen. Er is ook genoeg entertainment overdag en in de avonduren voor kinderen en volwassenen. De luxe glamping-tenten in het kamp zijn allemaal voorzien van terrassen en een volledig uitgeruste keuken.

Bekijk alle Glampings in Kroatië

Zaton Holliday resort

Misschien is dit wel de meest geliefde camping in Kroatië. Zaton is praktisch een land op zich. Slechts 16 km ten noorden van Zadar beslaat dit gebied ruim 247 hectare en biedt het ruimte aan 7000 mensen. Bovendien beschikt het over een van de zeldzame zandstranden in de regio. Er is weinig wat je niet kunt doen in Zaton. Er is een ruime keuze aan restaurants, verwarmde buitenzwembaden, wellness-faciliteiten en een uitgebreid scala aan sportmogelijkheden. In de avonduren zijn er activiteiten voor alle leeftijden en een disco op slechts een kilometer afstand. Geen caravan of tent? Geen probleem. Je kunt diverse bungalows of stacaravans met airconditioning huren.

Bekijk alle campings in Kroatië