Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Benieuwd naar de 10 beste campings van Spanje? Je vindt ze hier!

Benieuwd naar de 10 beste campings van Spanje? Je vindt ze hier!

Spanje blijft, samen met Frankrijk, een van de meest populaire bestemmingen. Dat is voornamelijk te danken aan de grote diversiteit van het land. Madrid is heel anders dan Baskenland en de Costa’s zijn niet te vergelijken met grote steden als Barcelona. Die grote verscheidenheid zie je ook terug op culinair gebied. Heerlijk om zoveel mogelijk gerechten uit te proberen en je te verwonderen over de verschillende manieren van bereiden. Een ding hebben alle gebieden gemeen, een verblijf op een Spaanse camping is ronduit ideaal om een geweldige vakantie te hebben en te genieten van je eigen stukje Spanje. Dit is in ieder geval de top 10 campings in Spanje. Olé!

Camping Cala Llevadó

Cala Llevado ligt in het hart van het Spaanse platteland, omringd door pijnbomen, in een schilderachtige omgeving en met een prachtig uitzicht op zowel de zee als de bergen. De camping is perfect voor een familievakantie met directe toegang tot maar liefst 4 stranden, waaronder één nudistenstrand. Hier kun je je naar hartenlust uitleven met de diverse watersporten zoals duiken, snorkelen en kajakken.

Blijf je liever op de camping, geniet dan van de zon en breng je dag ontspannen door op een ligstoel bij het zwembad. Hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Kinderen kunnen ook geweldig spelen op de speelwei en zich vermaken in het kinderbad.

Camping El Pla de Mar

Op zoek naar een camping die meer biedt dan menig andere camping? Welkom  op Camping El Pla de Mar. Hier geniet heel de familie van een welverdiende vakantie. Het zwembad ligt er perfect bij en ook aan de kleinste vakantiegangers is gedacht. Zij vermaken zich prima in de zon en in hun eigen kinderbad. De ligging van de camping is ideaal voor talloze datochten. Bezoek bijvoorbeeld het nabij gelegen Waterworld vlak bij Lloret de Mar. Bij je moe en voldaan van het bezichtigen van de diverse bezienswaardigheden, laat je dan verwennen in het restaurant op de camping. 

Camping El Delfin Verde

Camping El Delfín Verde, is een grote en vooral populaire camping aan de Costa Brava. Het vlakke terrein ligt direct aan een uitgestrekt strand met uitzicht op de Medes-eilanden. Ideaal voor watersportliefhebbers maar ook voor zonaanbidders! Camping El Delfin Verde ontleent zijn naam aan het spectaculaire zwembad gebouwd in de vorm van een dolfijn. De staart van de dolfijn is gemaakt in een ondiep kinderbad, waardoor het ideaal is voor peuters. De camping ligt aan het strand tussen de mooie steden Torroella de Montgri en Pals.

spanje

Camping El Delfin Verde is bijzonder goed gesitueerd: de vele bomen en planten zorgen voor een aangename sfeer. Het enorme zwembad steelt de show. De camping organiseert allerlei soorten excursies, sportwedstrijden, leuke feesten en een minidisco voor de kinderen. Er is een grote supermarkt, een kapper, wasservice, diverse tennisbanen, voetbalveld, minigolf met vijver, disco en verschillende bars en restaurants. Kortom, zoek je een vakantie waarbij je niks tekort komt dan is dit jouw camping.

Valldaro Camping & Bungalows Resort

Zon, zee, strand en een levendige sfeer, welkom in Catalonië. Hier ervaar je het echte Spaanse leven. De Costa Brava heeft van oudsher een grote aatrekkingskracht op nederlandse vakantiegangers en dat is niet zonder reden. Het mediterrane klimaat garant volledige ontspanning voor het hele gezin. Valldaro Camping & Bungalow resort is ruim opgezet met schitterende tuinen en drie zwembaden, genoeg keus voor iedereen.

Uiteraard hoef je niet op de camping te blijven hangen. Ga er lekker op uit en verken de omgeving. De badplaats Platja dÁro ligt dichtbij en ook het strand is goed bereikbaar. Wil liver niet zelf koken, geniet dan in een van de twee restaurants op de camping van een voortreffelijke maaltijd, geniet na op het terras met een glas Sangria of ga je te buiten aan de diverse tapa’s.

Camping Interpals

Camping Interpals ligt in het hart van een dennenbos, op loopafstand van een wit zandstrand. Met een prachtig uitzicht op de Medes-eilanden, is deze rustige familiecamping een ideale keuze voor een vakantie aan de Costa Brava.

Er is hier genoeg om de hele familie bezig te houden, met een groot zwembad en sportfaciliteiten zoals basketbal en volleybal. Tot de kinderactiviteiten behoren waterspelletjes en een openluchttheater. Huur een fiets op het terrein en verken de kustdorpen zoals l'Estartit, Begur en Fornells. Als je een golfliefhebber bent, is er een uitdagende baan op iets meer dan 1,5 km van de camping.

Camping Mas Patoxas

Camping Mas Patoxas is een echte familiecamping, gebouwd op een zacht glooiende heuvel waarbij de accommodaties zich op de iets hoger gelegen terrassen bevinden. Deze zeer goed ingerichte camping staat vol met kleurrijke en geurige bomen, waardoor het een echt vakantieparadijs is!

Camping Mas Patoxas ligt in een van de mooiste delen van de Costa Brava. Er zijn tal van prachtige stranden in de buurt en de kust is bezaaid met verschillende dorpen en steden, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Zin in een dagje winkelen? Leef je dan uit in Pals, L'Estartit en Girona. Alle dorpjes en steden zijn heel gemakkelijk te bereiken vanaf de camping. Zin in een actief dagje uit? Dat is ook mogelijk. Paardrijden, vissen, golfen en surfen zijn slecht enkele activiteiten die je vlakbij de camping kunt ondernemen.

spanje

Camping La Masia

Camping La Masia ligt in de mooie wijk Los Pinos in Blanes, op een fantastische locatie, dicht bij het strand (5 minuten lopen) en handig voor de nabijgelegen winkels, bars en restaurants. Het centrum van Blanes en de jachthaven liggen op 20 minuten lopen of een korte rit met de lokale busdienst.

Blanes heeft ook een eigen treinstation met een directe verbinding naar Barcelona en veel andere vakantieoorden in de regio, wat een geweldige gelegenheid biedt om dit prachtige deel van de Costa Brava te verkennen.

Camping Las Palmeras

Zon, zee en zand zijn de belangrijkste kenmerken van deze kwaliteitscamping aan de Costa Dorada. Gelegen op slechts een steenworp afstand (5 km) van de met cultuur gevulde stad Tarragona en is gelegen naast een prachtig, gouden zandstrand. Deze camping biedt het beste van twee werelden. Het is een unieke combinatie van een leuke uitvalsbasis voor verschillende stedentrips en een ontspannende vakantie.

Bent je op zoek naar een ideale combinatie van sport en cultuur? Dan zit je hier meer dan uitstekend. Maak eenvoudig een wandeling langs het strand naar Tarragona, de historische stad die dateert van vóór de tijd dat de Romeinen de stad veroverden. Liever je vakantie doorbrengen in de natuur? Dichtbij de camping ligt het natuurreservaat Punta la Mora, met zijn bossen, duinen en ruige kustlijn, bezaaid met idyllische baaien en uitnodigende, kleine zandstranden.

Camping Vendrell Platja

De Camping Vendrell Platja is gelegen in Coma-Ruga, aan de Costa Daurada, tussen Barcelona en Tarragona. Met uitzicht op de zee, het strand ligt op ongeveer 50 meter van de camping en ongeveer 3 km van het stadscentrum en winkels.

De camping biedt aangename accommodaties met een gemeubileerd terras en een barbecue. Het beschikt over 2 buitenzwembaden met een glijbaan, een voor kinderen en een glijbaan welke geschikt is voor ouder recreanten. Voor de inwendige mens beschikt deze camping over een restaurant en bar aan het zwembad. Er is een goed onderhouden kinderpark en sportterrein (voetbal, basketbal, jeu de boules, tafeltennis). De camping ligt tussen Comarruga en Calafell, op 38 km van Port Aventura en op 30 km van de historische stad Tarragona. De luchthaven Barcelona Reus bevindt zich op minder dan 30 minuten rijden.

Camping Tucan

Deze camping ligt ver weg van het drukke centrum van Lloret en toch goed gepositioneerd om toegang te krijgen tot alle attracties van de omgeving. De vriendelijke en ontspannen sfeer van Camping Tucan heeft ervoor gezorgd dat deze camping een van de meest favoriete vakantiebestemmingen is. 

Het zwembad op de camping biedt veel ruimte om te zonnebaden, heeft 2 leuke glijbanen en een bad speciaal voor peuters. Sportfaciliteiten zijn ook aanwezig op het terrein. Zo kun je je uitleven met verschillende sporten zoals voetbal, basketbal, volleybal en minigolf. Voor gezinnen is er ook een kinderclub en er zijn kindertrampolines, een kinderspeelplaats en mini-disco's

Fanals Beach ligt op ongeveer 20 minuten lopen, waar je ook een breed scala aan winkels, bars en restaurants vindt. Het levendige centrum van Lloret met zijn beroemde nachtleven is ongeveer 10 minuten verderop gesitueerd.