Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 10 beste campings van heel Frankrijk

Dit zijn de 10 beste campings van heel Frankrijk

Met ruim 1.3 miljoen vakantieboekingen in 2017 blijft Frankrijk de absolute nummer 1 als vakantiebestemming voor Nederlanders. Daarbij kiezen de meeste vakantievierders voor een verblijf op een camping. Dat is logisch als je weet dat het gros van de campings in Frankrijk niet alleen goed bereikbaar zijn, maar ook goed zijn onderhouden. Het is heerlijk om je vakantie door te brengen op de camping, dichtbij de natuur, terwijl alle voorzieningen in de buurt zijn.

Top 10 campings Frankrijk

De goede infrastructuur in Frankrijk maakt het mogelijk om je vakantie compleet te maken met dagtrips naar verschillende plekken in Frankrijk. Nagenoeg alle interessante plekken zijn goed bereikbaar, bovendien is de reistijd vanuit Nederland, afhankelijk van de eindbestemming, relatief beperkt. Welke camping je ook kiest, een vakantie in Frankrijk is steeds weer een belevenis. De tien populairste campings hebben we alvast voor je geselecteerd.

1. Camping La Bien Assise

Camping La Bien Assise is een ideale familiecamping voor iedereen die niet te ver wil reizen en toch het ultieme vakantiegevoel wil hebben. Deze camping in Noord-Frankrijk ligt in een prachtig stuk natuur, op slechts 10 minuten van Calais. Het kent een bosrijke omgeving, ideaal voor een korte wandeling. De camping ligt op het landgoed van een charmant kasteel. Het dorpje Guînes, gesitueerd op ongeveer 10 minuten van de camping, is zeker een ontdekkingstocht waard.

2. Camping Château de Martragny

Normandië is van oudsher een trekpleister van formaat voor veel Nederlandse vakantiegangers. Aan de weg van Caen naar Bayeux vinden deze prachtige camping. Naast de perfecte omgeving met veel groen, is de camping een ideale uitvalsbasis voor dagtrips naar de bekende stranden die bij de landing in Normandië een grote rol hebben gespeeld. Camping Chateaux de Martragny is een echte familiecamping met tal van voorzieningen.

3. Bretagne - Camping Château de Galinée

Als je van zwembaden houdt, kunt genieten van een natuurlijke omgeving en veel rust wenst, dan is Camping Château de Galinée een ideale vakantiebestemming. Deze camping in Bretagne is gesitueerd nabij een formidabel kasteel en is volledig uitgerust om van elke vakantie een feest te maken. Met slechts 277 staanplaatsen is de privacy gewaarborgd.

4. Camping L'Océan Croisic

Ten zuiden van Bretagne, in Pays de la Loire, vinden we Camping L'Océan Croisic. Deze vijf sterren camping kent vele voorzieningen en biedt voor gezinnen met jonge kinderen bijzonder veel mogelijkheden. Mochten de waterglijbanen en de jacuzzi niet tot de favorieten behoren, dan is een dagje naar het dichtbij gelegen strand een goed alternatief.

natuur frankrijk

5. Camping de Paris

Heb je er ooit aan gedacht om in Parijs te kamperen? Op Camping de Paris is dat de gewoonste zaak van de wereld. Camping de Paris is gelegen in het 16e arrondissement van Parijs, je bent dus snel in het hart van de stad. De camping bevindt zich in een natuurpark van maar liefst 7 hectare en binnen 45 minuten ben je in Disneyland Parijs, ideaal voor onvergetelijk dagje uit.

6. Camping La Forge de Sainte Marie

Camping La Forge de Sainte Marie is een van de beste campings in het oostelijke deel van Frankrijk, de Grand est. Deze camping, beoordeeld met vier sterren, wordt beheerd door Nederlanders. Je gaat dus eigenlijk bij landgenoten op bezoek. Geen taalbarrieres als je de Franse taal niet machtig bent, terwijl je wel met het hele gezin een onvergetelijke tijd tegemoet gaat.

7. Chateaux de L’Eperviere

In de Bourgogne France Compté vind je alles wat je vakantie compleet maakt, volop ruimte, rust en heel veel wijngaarden. In deze regio worden de beste wijnen ter wereld gemaakt. Een bezoek aan een van de vele wijngaarden maak dan ook zeker niet ontbreken. Deze kasteelcamping ligt midden in de bossen, veel dichterbij de natuur kun je dan ook niet komen. Ideaal voor rustzoekers en mensen die kunnen genieten van een uniek stukje Frankrijk.

8. Camping Domaine de Chaussy

In Auvergne-Rhône-Alpes, nabij Lagorce vinden we Camping Domaine de Chaussy. De natuurlijk omgeving is zonder meer prachtig te noemen, en op amper 3 kilometer afstand ligt de beroemde rivier de Ardèche. De camping is geschikt voor alle generaties en biedt voldoende mogelijkheden tot ontspanning voor elk type vakantievierder. Ben je een beetje sportief aangelegd, huur dan een fiets en verken de omgeving.

9. Domaine du Colombier

Provence-Alpes-Côte d'Azur behoort tot de meest populaire bestemmingen om vakantie te vieren. Met ruim 80 campings is de keus nagenoeg onbegrensd. De camping Domaine du Colombier is gelegen aan de Côte d’Azur tussen Cannes en Saint-Tropez en is een echte familiecamping. Met een lagune van ruim 3600 vierkante meter is dit de ideale bestemming voor gezinnen die alles al hebben gezien.

10. Camping Lac des Trois Vallées

Afgaande op het aantal beschikbare campings zou je van Occitanie kunnen zeggen dat het veruit de populairste regio in Frankrijk is voor de vakantievierder. Maar liefst 135 campings heten de toerist welkom voor een of meer overnachtingen. Camping Lac des Trois Vallées is al Jaren een van de meest populaire camping in het gebied dat bekend staat als de Gers. Spectaculaire waterglijbanen, bubbelbaden en waterjets kortom, vakantie vieren doe je nergens anders zou goed als op Camping Lac des Trois Vallées. Liever geen waterpret, maar wel trek in een dagje vissen? De camping heeft een geheel eigen visvijver. Je hebt geen visvergunning nodig!