AGRITURISMO IN HET PRACHTIGE UMBRIË

De provincie Umbrië ligt in het midden van Italië. Het landschap kenmerkt zich door groene heuvels. Er worden druiven en olijven verbouwd, maar ook vind je in Umbria veel akkers met zonnebloemen, tarwe, tabak en suikerbieten. Maar ook het toerisme speelt in deze regio een grote rol. Agriturismo in Umbrië is dan ook erg populair. Steeds meer boerenbedrijven zien kansen in het deels ombouwen van hun grond tot camping. De toeristen helpen soms mee op de boerderij, zoals met het plukken van de druiven of het oogsten van fruit. Zo kun je een vakantie combineren met een centje bijverdienen om de vakantie te kunnen financieren. Als je het niet breed hebt maar toch een paar heerlijke weken in Italië wilt doorbrengen is dit een prima optie. Lees meer 

Genieten van het mediterrane klimaat van Umbrië

De provincie Umbria heeft een mild mediterraan klimaat. Dat betekent dat je al vroeg in het voorjaar terecht kunt op de agriturismo campings in Umbria, want dan is het weer juist zeer aangenaam. In de zomer is het er vaak erg warm en droog. Omdat Umbria niet direct aan de kust ligt ontbreekt de matigende invloed van de zee. Tot ver in oktober is het lekker warm in deze regio, dus een kampeervakantie in het najaar is ook heel goed mogelijk. De meeste campings zijn tot eind oktober geopend. De Apennijnen, het gebergte waar deze streek ligt, nodigen uit tot mooie bergwandelingen naar hoger gelegen dorpjes waar je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt.

Bekijk alle Agriturismo campings in Italië

Genieten in de wijnstreek Umbria

Agriturismo in Umbrië concentreert zich met name rond de wijnboerderijen. Vanwege de ideale omstandigheden worden al vele eeuwen druiven verbouwd in dit deel van Italië. Er wordt zowel witte als rode wijn gemaakt die wereldwijd faam geniet. Het glooiende heuvellandschap, de kleiachtige grond en het uitstekende klimaat voor de druiven zorgen ervoor dat de wijn uit Umbria zeer goed van kwaliteit is. Je kunt vanaf september, als de druiven worden geplukt, je als plukker melden bij een wijnboer, die je daarvoor vaak gratis logies aanbiedt op zijn agriturismo camping. Vooral studenten maken van deze gelegenheid gebruik om hun vakantie door te brengen.

Bekijk alle campings in Umbrië

Geniet van het leven in de mooie streek Umbria

Je kunt nu op een leuke en voordelige manier genieten van de mooie streek Umbrië in midden Italië. Boek je verblijf op een agriturismo camping in Umbria viaCampings.nl en je verzekert jezelf van een fijne vakantie. De campings zijn vaak kleinschalig en hebben soms wat minder voorzieningen. Maar er zijn ook luxe campings te vinden waar je een vaste accommodatie kunt huren, zoals een Indianentent of een stacaravan die van alle gemakken is voorzien. Op de meer luxe agriturismo campings in Umbria is soms ook een restaurant aanwezig waar je terecht kunt voor het ontbijt of het diner. Ook zijn er voorzieningen op de camping voor kinderen zoals een zwembad of een kleine speeltuin, zodat zij zich niet hoeven te vervelen. Umbrië is daarnaast een prima bestemming voor mensen die rust zoeken tijdens hun vakantie. Op een natuurcamping in Umbrië kun je de dagelijkse beslommeringen even helemaal vergeten.