Zoeken

Vakantie tips

Extra

Overige

Camping review

8.3
Camping Um Gritt
Super verblijf gehad. Aardige mensen, camping komt op TV bij 'Ik Vertrek'! Wij wensen ze veel succe...

Campings in Slovenië zoeken - Noordoost Slovenië

Vind uw camping in Noordoost Slovenië.

Klik hier voor een overzicht van alle campings uit deze regio.

Campings Noordoost Sloveni&...

Kamperen in Noordoost Slovenië.

Kamperen in Noordoost Slovenië is synoniem voor heel veel zien, doen en beleven.

 

Vanaf uw camping in het noordelijke plaatsje Solcava kunt u bijvoorbeeld de Potoca zijalkagrot bezoeken. In deze grot zijn veel belangrijke archeologische vondsten gedaan, zoals botten van de holenbeer en gebruiksvoorwerpen uit de steentijd. U waant zich terug in de tijd. Ook de Snezagrot is uw bezoek meer dan waard, al moet u er wel iets voor over hebben. Deze grot bevindt zich namelijk op 1500 meter hoogte. Door de constante lage temperatuur in deze grot hebben zich prachtige ijssculpturen gevormd.

 

Het noordelijke deel van Noordoost Slovenië grenst aan Oostenrijk en het landschap is dus vergelijkbaar. U kunt hier echt kamperen in de glooiende alpenweiden en langs stromende beekjes. Heeft u echter gekozen voor een camping in het oostelijke deel van Noordoost Slovenië, dan ziet u dat het landschap verandert. Dit gedeelte grenst aan Kroatië, en hier vindt u veel thermische bronnen en historische steden.

 

Vanaf uw camping bij de stad Maribor geniet u van het oude stadscentrum en de historische gebouwen. De inwoners zijn enorm gastvrij en u moet zeker even de tijd nemen om op een van de terrassen of restaurantjes de plaatselijke keuken uit te proberen.

Camping Terme 3000

Aan de zuidelijke hellingen van Goricko in het noordwesten van Slovenië vindt u Terme 3000...

Terme Ptuj

Camping Terme Ptuj, gelegen naast het Terme Ptuj Thermal Park, ligt op slechts een kilometer va...