Zoeken

Vakantie tips

Extra

Overige

Camping review

7.8
Camping Les Mouettes
Wat een leuke camping, en de ligging is geweldig. Vlakbij het strand en allemaal leuke dorpjes in de...

Campings in Noorwegen zoeken

Vind uw camping in Noorwegen.

Campings Noorwegen

Kamperen in Noorwegen!

Noorwegen, land van de fjorden en bruisende rivieren. Wat een genoegen om hier te kamperen! Scandinavië wordt steeds meer bezocht in de zomermaanden, en Noorwegen is zeer in trek. Mede door het prachtige, ruige landschap.

 

Als u ’s werelds grootste vissersplaats wilt zien, moet u gaan kamperen bij Alesund. Als u hier bent, kunt u in het museum van Alesund alles vinden over de grote brand van 1904 die de hele plaats verwoestte. Ook kamperen bij Bergen is zeer aan te raden. Deze havenstad op een schiereiland in de baai Vagen is idyllisch te noemen met zijn kleine houten huisjes en heuvellandschap. Tevens is Bergen een prima beginpunt als u de fjorden en gletsjers wilt zien.

 

Noorwegen kent ook vele grafheuvels. De grootste vindt u in de provincie Rogaland. Dit is de meest zuidwestelijke provincie van Noorwegen en kamperen in Rogaland is avontuurlijk te noemen. Er worden niet alleen veel festivals en evenementen georganiseerd, ook de omgeving is indrukwekkend. Denkt u aan de Prekestolen. Een enom overhangend rotsplateau bij het Lysefjord.

De Vikingen mogen niet ontbreken aan een bezoek aan Noorwegen. Dankzij het oud Noorse woord Vikingr wat piraat betekent hebben de Vikingen geen beste reputatie. Terwijl de meesten ontdekkingsreizigers of handelaren waren. Wilt u hier nu meer over weten, bezoekt u dan het Vikingskipshuset in Oslo. Dit museum is geheel gewijd aan de Vikingen, en maakt een leuk gezinsuitje.

 

Noorwegen, zomer of winter, jong of oud het is een prachtig land om uw kampeervakantie te vieren met voor ieder wat wils.

Sandsletta Camping

Wij heten u van harte welkom op deze camping, gelegen in een rustige en relaxte omgeving.   P...

Neset Camping

Hier leven de cultuur en tradities nog voort in de kunst van het zilversmeden en de muziek. In meerd...