Zoeken

Vakantie tips

Extra

Overige

Camping review

8.2
Camping Domaine de Zephir
Mijn ouders gingen nooit twee keer naar dezelfde plek, maar dit beviel zo goed dat we twee keer zij...

Campings aan de Loire zoeken

Vind uw camping in Pays de la Loire.

Klik hier voor een overzicht van alle campings uit deze regio.

Campings aan de Loire

Kamperen aan de Loire.

Kamperen in het westen van Frankrijk in Pays de la Loire, is kamperen in een prachtige Franse streek met een rijke geschiedenis. Deze historie vindt u overal terug, in de dorpen en steden, maar ook in de musea.

 

Net als de overige regio’s in Frankrijk is ook Pays de la Loire opgedeeld in verschillende departementen. Zo kunt u kiezen uit een camping in Loire-Atlantique, een camping in Maine-et-Loire, een camping in Mayenne, een camping in Sarthe en uiteindelijk een camping in de Vendee. Elk van deze departementen heeft een unieke sfeer.

 

Heeft u een camping gevonden aan de rivier de Loire, waar deze streek zijn naam aan te danken heeft, dan zult u veel kastelen uit de middeleeuwen of de Renaissance kunnen bezichtigen. Ook leent de rivier zich uitstekend voor verschillende watersporten als kanoën, vissen, surfen en natuurlijk zwemmen. Watersporters zullen zich hier prima vermaken.

 

Uiteraard kunt u ook een camping zoeken aan de Atlantische kust. Hier kunt u overdag heerlijk genieten van het strand en ’s avonds flaneren over de boulevard. Ook langs de Atlantische kuststreek van Pays de la Loire zult u veel gezinscampings vinden.

 

Pays de la Loire, voor alle leeftijden een belevenis!