Zoeken

Vakantie tips

Extra

Overige

Camping review

8.3
Camping de Leistert
Super gezellige camping waar veel te doen is voor de kinderen, en een hoop te zien en te doen in de ...

Campings in Franche Comté zoeken

Vind uw camping in Franche-Comté.

Klik hier voor een overzicht van alle campings uit deze regio.

Campings Franche-Comt&eacut...

Kamperen in Franche-Comté

Kamperen in het oosten van Frankrijk in Franche Comté is kamperen in een gevarieerd landschap met veel meren en rivieren, maar ook bossen en bergen. Ook Franche Comté is opgedeeld in departementen. Zo kunt u een camping vinden in Doubs, een camping in Jura, een camping in Haute-Saône en tenslotte kunt u nog camping vinden in Territoire de Belfort. Elk van deze departementen heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden.

 

Watersporters kunnen hun hart ophalen in Franche Comté. Ze kunnen heerlijk surfen op de meren, vissen in de rivieren en stroompjes en genieten van de watervallen en bronnen. De meren liggen veelal in het zuidoosten van Franche Comté en de temperaturen zijn hier aangenaam. U kunt hier bijvoorbeeld een camping aan het Lac de Chalain of het Lac de Vouglans boeken. Ook gezinnen met (jonge) kinderen zullen zich hier prima vermaken.

 

Ook wandelaars, fietsers en klimmers komen in Franche Comté niets te kort. U maakt de mooiste wandeltochten door de heuvels of bedwingt de pittige fietspaden met uw mountain bike.  Wellicht bedwingen de klimmers wel de Crêt de la Neige? U zult in dit gedeelte ook wel speciaal voor de winter ingerichte campings vinden, dan kunt u hier namelijk prima skiën en langlaufen.