Zoeken

Vakantie tips

Extra

Overige

Camping review

8.5
Camping Eichenwald
. http://youtu.be/VswcFZUwTuU Men zien een fotoslightshow van Stams en de camping met bij de beschri...

Campings in Auvergne zoeken

Vind uw camping in Auvergne.

Campings Auvergne

Kamperen in Auvergne.

Kamperen in Auvergne is een grote ontdekkingsreis. Allereerst kunt u in Auvergne kiezen uit 4 verschillende departementen. Zo kunt u een camping zoeken in Allier, een camping in Cantal, een camping in de Haute Loire en tenslotte een camping in Puy-de-Dôme. Elk van deze regio’s heeft zijn eigen charme.

 

De natuur in Auvergne is heel wisselend en overweldigend. Wat dacht u van een wandeling of fietstocht over oude vulkanen? In de winter kunt u hier ook prima skiën. Ook een camping in Auvergne aan de rivier L’Allier is geweldig. Elke dag weer zult u genieten van de mooie natuur langs deze grindrivier.

 

Ook cultuurliefhebbers zullen aan hun trekken komen in Auvergne. U kunt een camping nemen bij steden als Vichy of Moulins. Ook een camping bij Saint-Pourcain is zo gevonden. Hier zit u in het hart van het oudste wijngebied van Frankrijk. Vanuit Moulins vertrekt een wijnroute die u langs de leukste dorpjes voert. Ook de Pelgrimsroute naar Santiago de la Compostella loopt door de Auvergne. Deze brengt u langs indrukwekkende kerken en kathedralen.

 

Soorten campings in Auvergne

 

In Auvergne zijn verschillende soorten campings te vinden. Zo vindt in Auvergne diverse soorten kleine campings waar u heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de prachtige omgeving.

 

Wilt u op zijn tijd een verkoelende duik maken? Dan kan een camping in Auvergne met een zwembad of aan een rivier u uitkomst bieden. 

 

Wist u dat er in Auvergne diverse campings zijn met een Nederlandse eigenaar? Wel zo handig als u lokale tips wilt ontvangen om zo de omgeving verder te verkennen. 

 

Ontdek Auvergne!