Campings in Auvergne zoeken

Vind uw camping in Auvergne.

Campings Auvergne

Kamperen in Auvergne.

Kamperen in Auvergne is een grote ontdekkingsreis. Allereerst kunt u in Auvergne kiezen uit 4 verschillende departementen. Zo kunt u een camping zoeken in Allier, een camping in Cantal, een camping in de Haute Loire en tenslotte een camping in Puy-de-Dôme. Elk van deze regio’s heeft zijn eigen charme.

 

De natuur in Auvergne is heel wisselend en overweldigend. Wat dacht u van een wandeling of fietstocht over oude vulkanen? In de winter kunt u hier ook prima skiën. Ook een camping in Auvergne aan de rivier L’Allier is geweldig. Elke dag weer zult u genieten van de mooie natuur langs deze grindrivier.

 

Ook cultuurliefhebbers zullen aan hun trekken komen in Auvergne. U kunt een camping nemen bij steden als Vichy of Moulins. Ook een camping bij Saint-Pourcain is zo gevonden. Hier zit u in het hart van het oudste wijngebied van Frankrijk. Vanuit Moulins vertrekt een wijnroute die u langs de leukste dorpjes voert. Ook de Pelgrimsroute naar Santiago de la Compostella loopt door de Auvergne. Deze brengt u langs indrukwekkende kerken en kathedralen.

 

Soorten campings in Auvergne

 

In Auvergne zijn verschillende soorten campings te vinden. Zo vindt in Auvergne diverse soorten kleine campings waar u heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de prachtige omgeving.

 

Wilt u op zijn tijd een verkoelende duik maken? Dan kan een camping in Auvergne met een zwembad of aan een rivier u uitkomst bieden. 

 

Wist u dat er in Auvergne diverse campings zijn met een Nederlandse eigenaar? Wel zo handig als u lokale tips wilt ontvangen om zo de omgeving verder te verkennen. 

 

Ontdek Auvergne!