Zoeken

Vakantie tips

Extra

Overige

Camping review

9.3
Camping Osebos
Heel vriendelijke mensen, prachtig uitzicht. We komen graag terug!

Campings in Duitsland zoeken

Vind uw camping in Duitsland.

Campings Duitsland

Kamperen in Duitsland

Duitsland is een land met vele gezichten waar veel kampeerliefhebbers zich thuis zullen voelen. Het heeft prachtige industriesteden en lieflijke dorpjes met de bekende Duitse vakwerk huisjes.

 

De hoofdstad Berlijn vindt u in de provincie Brandenburg. Hier kunt u kamperen prima combineren met stedentrips. De vele campings rondom Berlijn zijn een prima thuishaven na een dag stad. Op deze manier hoeft u nooit ver te reizen om bijvoorbeeld de Brandenburger Poort, de Potsdamer Platz, het Kulturforum of de Tiergarten te bezoeken.

 

Andere steden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn Hamburg in de provincie Sleeswijk – Holstein of Bremen en Hannover in de provincie Nedersaksen. In beide provincies zijn voldoende mogelijkheden om de rust van uw camping te combineren met de roerige stad.

 

Ook natuurliefhebbers komen in Duitsland aan hun trekken. Wat dacht u van al die campings bij het beroemde Zwarte Woud? Of kamperen aan de Titisee? De hoofdstad van Het Zwarte Woud is Freiburg. Een prachtige stad, en dit komt mede door het prettige Zuid Duitse klimaat! Het is een stad waar cultuur hoog in het vaandel staat, zo zijn er verschillende musea en natuurlijk de Münster, een prachtige kerk. Dit alles komt u misschien tijdens de stadswandeling van Freiburg wel tegen. De Titisee is enorm toeristisch en ontzettend gezellig. U kunt hier heerlijk winkelen, eten in de vele restaurantjes en meestal klinkt er live muziek. Als u hier bent, moet u natuurlijk een tochtje per waterfiets of boot over het meer maken.

 

Ook Duitsland heeft zijn eigen Waddeneilanden. Het eiland Rügen bijvoorbeeld. Dit is het grootste van de eilanden groep, en hoort bij de provincie Mecklenburg – Voor – Pommeren. Het grootste gedeelte van het eiland is natuurgebied, maar u vindt er ook stranden en krijtrotsen. U kunt zich voorstellen dat kamperen op Rügen zeer afwisselend is!

 

Bij Duitsland denken de meesten misschien aan bier en braadworst, maar Duitsland is toch ook een wijnland.  Vooral de witte wijnen zijn bekend. Denkt u aan de Riesling. Kamperen aan de Moezel, een van de bekendste wijnstreken van Duitsland,  is zeker aan te raden als u van wijn houdt.

 

Soorten campings in Duitsland

 

In Duitsland vindt u diverse soorten campings. Waar u ook naar op zoek bent, in Duitsland wordt u volledig in uw behoeftes voorzien.

 

Wilt u lekker bijkomen? Dan is een kleine camping in Duitsland bij uitstek voor u geschikt. Wilt u juist uw kinderen alle plezier geven? Dan kunt u terecht bij één van de vele kindercampings en jongerencampings in Duitsland. 

 

Voor de natuurliefhebber zijn er tal van mooie natuurcampings in Duitsland te vinden. Geniet in alle rust van de prachtige omgeving. U kunt hier mooie wandelingen en fietstochten maken door het Duitselandschap. 

 

Ten slotte kunt u in Duitsland terecht op diverse goedkope boerencampings. Bij de boer kamperen is voor u en uw kinderen een onvergetelijke ervaring. Er hangt een fantastische sfeer op deze Duitse boerencampings, vandaar dat dit soort campings enorm in opkomst is. We raden u dan ook aan om op tijd uw plekje te reserveren, omdat er veel vraag tegen beperkte ruimte is. 

Camping Landal Warsberg

Canvas Holidays Landal Warsberg in het mooie Saarburg, is een ruime, groene camping op een heuvel me...

Regenbogen Tecklenburg

De camping aan de rand van het Teutoburger bos biedt alles voor een actieve vakantie: een eigen zwem...