Zoeken

Vakantie tips

Extra

Overige

Camping review

7.8
Campeggio Bella Italia
Heerlijke camping aan het meer! Heerlijk samen gegeten, uitstapjes gedaan en volop van de zon genot...

Campings Duitsland

Vind uw camping in Duitsland.

Campings Duitsland

Kamperen in Duitsland

Duitsland is een land met vele gezichten waar veel kampeerliefhebbers zich thuis zullen voelen. Het heeft prachtige industriesteden en lieflijke dorpjes met de bekende Duitse vakwerk huisjes.

 

De hoofdstad Berlijn vindt u in de provincie Brandenburg. Hier kunt u kamperen prima combineren met stedentrips. De vele campings rondom Berlijn zijn een prima thuishaven na een dag stad. Op deze manier hoeft u nooit ver te reizen om bijvoorbeeld de Brandenburger Poort, de Potsdamer Platz, het Kulturforum of de Tiergarten te bezoeken.

 

Andere steden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn Hamburg in de provincie Sleeswijk – Holstein of Bremen en Hannover in de provincie Nedersaksen. In beide provincies zijn voldoende mogelijkheden om de rust van uw camping te combineren met de roerige stad.

 

Ook natuurliefhebbers komen in Duitsland aan hun trekken. Wat dacht u van al die campings bij het beroemde Zwarte Woud? Of kamperen aan de Titisee? De hoofdstad van Het Zwarte Woud is Freiburg. Een prachtige stad, en dit komt mede door het prettige Zuid Duitse klimaat! Het is een stad waar cultuur hoog in het vaandel staat, zo zijn er verschillende musea en natuurlijk de Münster, een prachtige kerk. Dit alles komt u misschien tijdens de stadswandeling van Freiburg wel tegen. De Titisee is enorm toeristisch en ontzettend gezellig. U kunt hier heerlijk winkelen, eten in de vele restaurantjes en meestal klinkt er live muziek. Als u hier bent, moet u natuurlijk een tochtje per waterfiets of boot over het meer maken.

 

Ook Duitsland heeft zijn eigen Waddeneilanden. Het eiland Rügen bijvoorbeeld. Dit is het grootste van de eilanden groep, en hoort bij de provincie Mecklenburg – Voor – Pommeren. Het grootste gedeelte van het eiland is natuurgebied, maar u vindt er ook stranden en krijtrotsen. U kunt zich voorstellen dat kamperen op Rügen zeer afwisselend is!

 

Bij Duitsland denken de meesten misschien aan bier en braadworst, maar Duitsland is toch ook een wijnland.  Vooral de witte wijnen zijn bekend. Denkt u aan de Riesling. Kamperen aan de Moezel, een van de bekendste wijnstreken van Duitsland,  is zeker aan te raden als u van wijn houdt.

Regenbogen Born

De Bodden is een keten van vlak water tussen de schiereilanden Fischland-Darß-Zingst en het va...

Campingplatz Kinzigtal

Canvas Holidays Camping Kinzigtal is een kleine en knusse familiecampingcamping in een landelijke om...